Чисельність силових структур білорусі становить близько 1,5 мільйона осіб

Про це заявив Державний секретар Ради безпеки Білорусі

Чисельність силових структур білорусі становить близько 1,5 мільйона осіб

Державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович заявив, що чисельність силових структур країни становить близько 1,5 мільйона осіб.

Він сказав про це 29 квітня, коментуючи хід перевірки боєготовності білоруських збройних сил, яка розпочалася 3 квітня за дорученням Олександра Лукашенка.

«Весь комплекс: військові, міліція, КДБ, прикордонники, територіальна оборона, народне ополчення – загалом у нас буде близько 1,5 мільйона людей, які зі зброєю в руках захищатимуть свою країну в разі потреби», – сказав Вольфович, слова якого цитує видання BPN.

За його словами, військовозобов’язані, призвані із запасу і сьогодні «перебувають в окопах», «розуміють, для чого їх призвали».

«Військово-політична ситуація – напружена. Як у світі, так і навколо Білорусі. Щоб ця точка кипіння не перетворилася на вибухову, необхідно, в тому числі, проводити такі заходи», – сказав Вольфович, якого цитує пресслужба Міноборони Білорусі.

Тим часом, Олександр Лукашенко, який неодноразово заявляв, що Україна і країни НАТО нібито збираються атакувати територію Білорусі, 28 квітня під час поїздки до Гомельської області змінив риторику. «На нас ніхто нападати не збирається. У тому числі й українці», – цитує Лукашенка білоруська служба Радіо Свобода.

 

БілорусьновиниполітикаАктуально перевірка бойового складучисельність силових структур 1,5 мільйона осіб