Цієї зими ефективність українських систем ППО буде набагато кращою, - Наєв

Україна готова до нових атак рф

Цієї зими ефективність українських систем ППО буде набагато кращою, - Наєв

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що Україна готується до нових атак рф на критичну інфраструктуру під час майбутнього опалювального сезону. Він зазначив, що цієї зими засобів протиповітряної оборони в українських військ уже буде більше, ніж минулої.

Про це Наєв повідомив міжнародне інформагентство Reuters. Майже половина енергетичної системи України була пошкоджена внаслідок російських атак минулої зими, коли москва завдала ударів по електростанціях та трансформаторах крилатими ракетами та безпілотниками «Шахед» іранського виробництва. Внаслідок цього часом мільйони людей залишалися без електрики.

Загроза атак на енергосистему залишається високою після повідомлень про те, що москва створила власні потужності з виробництва дронів-камікадзе на базі «Шахед-136».

Представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький заявив минулого тижня, що москва може почати використовувати більше «Шахедів» разом із ракетами, щоб спантеличити ППО України.

За його словами, російські атаки на енергетичну інфраструктуру можуть розпочатися наприкінці вересня чи на початку жовтня.

Читайте також: Петиція про відкриття декларацій посадовців вже набрала потрібні голоси

Але більшу частину пошкоджень, завданих минулої зими, було усунено, і Київ посилив свою протиповітряну оборону, зокрема нещодавно подаровані німецькими системами Gepard. Військові стверджують, що одна така система збила п'ять «Шахедів» із моменту її першого застосування місяць тому – показник успіху 100%.

війнаРФ УкраїназимаНаєв генерал Наєватаки рф