Данілов повідомив, хто вирішуватиме чи доцільне здобуття другої вищої для чоловіків

Питання здобуття «другої вищої освіти, третьої, а подекуди й четвертої» є питанням «морального порядку»

Данілов повідомив, хто вирішуватиме чи доцільне здобуття другої вищої для чоловіків

Доцільність здобуття другої вищої освіти для чоловіків призовного віку під час війни визначатиме Міністерство освіти, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Про це сказав в ефірі Українського радіо

Данілов назвав питання здобуття «другої вищої освіти, третьої, а подекуди й четвертої» питанням «морального порядку» і зазначив, що його досліджуватиме міносвіти.  

"Міністерство освіти зараз буде розглядати це питання, проводитимуть аналіз, адже так сталося, що переважно чоловіки з певним життєвим досвідом – 40–50 років вирішили отримувати другу-третю освіту. Кількість людей, які хочуть здобути освіту, збільшилась в рази. 

Якщо ви можете служити в армії, придатні, то почекає навчання, чи ні, буде вирішувати відповідне міністерство" - сказав Данілов.

Читайте також: друга освіта не буде підставою для відтермінування мобілізації

Раніше, народний депутат і представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський заявив, з перших днів війни різко збільшилась кількість абітурієнтів 30-35 років, котрі почали раптом здобувати знання на денній формі навчання. Через це вони отримують відстрочку від мобілізації і в цьому можуть бути певні зловживання.

призоввійнаРФРосіямобілізація мобілізація призовниківМОНдруга освіта