Державного виконавця, що вимагав хабар посадили під домашній арешт

Державного виконавця, що вимагав хабар посадили під домашній арешт

16 червня 2017 року слідчим відділом прокуратури області спільно із співробітниками спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України у Львівській області задокументовано факт одержання неправомірної вигоди в розмірі 1 тис доларів США державним виконавцем одного з районних відділів державної виконавчої служби міста Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області.  Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Львівської області.
Зазначимо, що останній вимагав вказану суму коштів від боржника за невжиття заходів до стягнення коштів у виконавчому провадженні.
Наразі виконавцю вже повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, а саме за ч.1 ст.368 КК України.
17 червня Галицьким районним судом міста Львова за клопотанням прокуратури області йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та відсторонено від займаної посади.
За вчинення вказаного злочину хабарнику загрожує покарання до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.