Дискваліфікація фехтувальниці Харлан, яка не потиснула руку росіянці

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан втягнули у скандал на чемпіонаті світу у Мілані. Міжнародна федерація фехтування дискваліфікувала спортсменку.

Дискваліфікація фехтувальниці Харлан, яка не потиснула руку росіянці

Українська фехтувальниця Ольга Харлан на чемпіонаті світу перемогла росіянку Анну Смірнову. Втім після поєдинку українка відмовилась потиснути руку спортсменці з країни-терористки.

Натомість Смірнова відмовилась покидати доріжку і вимагала дискваліфікації Харлан. Після години обговорень Ольгу Харлан дискваліфікували.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав скасувати дискваліфікацію українки.

"Анна Смірнова програла чесну конкуренцію й вирішила брудно зіграти з рукостисканням. Саме так діє російська армія на полі бою. Ольга Харлан перемогла в чесному змаганні та гідно показала себе. Я закликаю Міжнародну федерацію фехтування відновити права Харлан і дозволити їй змагатися", – написав очільник МЗС.

Читайте також: Український письменник-зрадник поскаржився в ООН на «гоніння православ'я» в Україні

Наразі українська сторона готує оскарження рішення про дискваліфікацію Харлан, повідомив президент Федерації фехтування України.

Якщо дискваліфікацію не скасують, то Харлан не виступить у командному турнірі та буде відсторонена від змагань на 60 днів.

спортсвіт