Дівчинка прожила чотири дні: у Львові розслідують смерть малечі

Дитина померла внаслідок сепсису, а подружжя згодом найняло адвоката та написало заяву у поліцію

Дівчинка прожила чотири дні: у Львові розслідують смерть малечі

У Львівському перинатальному центрі від інфекційного захворювання померла дівчинка, яка прожила чотири дні. Батьки із Лопатина, вважають, що у смерті дитини винні лікарі, які проявили халатність. У зв’язку з цим вони написали заяву в поліції, а там відкрили кримінальне провадження. Про це пише Zaxid.net. 

На 34 тижні вагітності у матері з’явились ускладнення – різко піднявся тиск і почалися набряки. Жінку перевели в Львівський обласний клінічний перинатальний центр, де їй зробили кесарів розтин. 

«Дитина народилась 7 із 10 балів за шкалою Апгар, самостійно дихала і плакала, але так як вона була недоношена, то її скерували в інтенсивну терапію для нагляду. Мене перевели в інтенсивну терапії, щоб контролювати мій стан, бо він був важкий», – розповідає мама дитини. 

Жінка стверджує, що лікарі запевняли її, що дитина стабільна і потрібна підтримуюча терапія, а завідувачка відділенням інтенсивної терапії, лікарка дитини Вероніка Колдра не говорила про загрозливий стан для життя дитини аж до дня смерті. Також Марія Остапчук каже, що ніхто з персоналу навіть не підійшов до них після смерті дитини, аби розрадити їх, чи підтримати.

«Жодних пояснень від лікаря Вероніки Колдри ми не отримали. Ми все ж таки вирішили дізнатися правду: чому померла наша дитинка?! На цей час в лікарів було багато версій і всі вони повʼязані з тим, що дитину заразила я, хоча є багато фактів, які дають чітке розуміння, що зараження відбулося в лікарні», – зазначила вона. 

Читайте також: на Львівщині чоловік отримав опіки, рятуючи тварин з охопленої вогнем будівлі

Як згодом встановив судмедексперт, дитина померла внаслідок сепсису, а подружжя згодом найняло адвоката та написало заяву у поліцію. Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за неналежне виконання обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2. ст. 140 ККУ). Розслідування триває. 

Львівсмерть дитинипомерло немовляперинатальний центр