Дмитро Кулеба звинуватив у невдачах України на полі бою «усіх, хто робить недостатньо»

Ситуація на фронті зараз важка

Дмитро Кулеба звинуватив у невдачах України на полі бою «усіх, хто робить недостатньо»

Про це глава МЗС сказав, відповідаючи на питання кореспондента CNN про те, чи вважає він США відповідальними за затримку допомоги, якою скористалися російські війська і просунулися у Харківській області.

«Я вдячний усім, але я звинувачую кожного, хто робить недостатньо», — сказав Кулеба під час відеовиступу на конференції Леннарта Мері в Таллінні, Естонія.

Раніше аналітик Інституту вивчення війни Джордж Баррос повідомляв CNN, що Росія готувалась до перерви у військовій допомозі Заходу Україні і скористалася цим.

«Росія сильна, ми страждаємо від недостатніх поставок військової допомоги, які ми змушені компенсувати героїзмом і самопожертвою наших солдатів. Тому основний меседж залишається незмінним: надсилайте нам все. Тому що ми довели за ці два роки, що коли у наших солдатів є все необхідне, ми досягаємо успіху, а коли у нас немає всього необхідного — ні», — заявив Кулеба.

Читайте також: Міноборони почало тестувати електронну чергу до ТЦК

За умови, коли союзники робили більше для допомоги Україні, ситуація на полі бою була б іншою. Зокрема, Україна могла б краще діяти на фронті, якби кожна країна наслідувала приклад Естонії, виділяючи 1% ВВП на військову допомогу.

допомога війнаКулебасоюзники