ДНК підтверджує: мама військового поховала не свого сина (ВІДЕО)

Вічна пам'ять загиблому!

ДНК підтверджує: мама військового поховала не свого сина (ВІДЕО)

Рік тому бійця Олексія Карпова зі Збаража хоронили у закритій труні, але коли рідним віддали речі Олексія, ті зрозуміли, що амуніція належала іншому захиснику. Про це повідомляє Тернопіль 1.

Мати оплакувала і поховала не рідну дитину. Це з’ясували вже після поховання, а тепер шукають де ж насправді воїн Олексій Карпов. 

На Тернопільщину хлопець разом із сім’єю переїхав ще у 1997 році. Тоді йому було 8. Він навчався у Тернополі, здобув освіту автослюсаря. Згодом пішов в армію, служив у морському флоті. Відтоді і пов’язаний з військовою справою. Одружитися не встиг — почалася АТО. А після повномасштабного наступу росії Олексія мобілізували.

23 серпня 2022 року Олексій так і не вийшов на зв’язок з рідними. А наступного дня матір уже отримала сумну звістку — син загинув. Сказали, що на війні хлопець отримав пряме попадання в грудну клітку під час одного з артобстрілів.

Через тиждень після цієї звістки хлопця привезли у Тернопіль. 3 вересня його поховали на Збаразькому кладовищі. І хоча тіло у домовині вже було біля матері, та відкривати труну батькам не дозволили.

Згодом матері віддали речі бійця. Донька Олени зразу відзначила — вони Олексієві не належали.

Власне, “не ті речі” й стали причиною сумнівів матері. Свідоцтво про смерть Олексія рідним видали доволі швидко. Тоді сім’я звернулася до Збаразького військового комісаріату, аби з’ясувати чиї речі їм дали.

Сім'ї порадили провести ДНК- експертизу. Результат – негативний, тобто хлопець, якого поховали — не її син. 

Результати досліджень допомогли Олені знайти ймовірну матір хлопця, якого поховали у Збаражі. 

війнаРФРосіязагиблі Героїродичі здали ДНКДНКзагиблі військові