До Львова прибув лідер більшості в Сенаті США

У місті дуже важливі гості

До Львова прибув лідер більшості в Сенаті США

У п’ятницю, 23 лютого, до Львова прибув лідер більшості в Сенаті США демократ Чак Шумер. Про це він  повідомив у соцмережі Х

«Я очолюю цю делегацію, щоб зустрітися з Зеленським, щоб показати українцям, що Америка підтримує їх, показати нашим союзникам по НАТО та європейським союзникам, що ми підтримуємо їх, дізнатися про зброю, яка життєво потрібна Україні, і захистити нашу демократію та національну безпеку», – написав Сенатор. 

Також сьогодні з візитом до Львова прибув президент України Володимир Зеленський. На Марсовому полі Личаківського кладовища вони разом із прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Для довідки: Чарльз Елліс «Чак» Шумер – американський політик, старший сенатор США від штату Нью-Йорк (з 3 січня 1999). До обрання в Сенат США, Шумер був членом Палати представників США з 1981 до 1999 року. Член Демократичної партії. Лідер меншості у Сенаті з 2017 до 2021 року. Лідер більшості в Сенаті з 20 січня 2021. Декан делегації Конгресу Нью-Йорка, Шумер перебуває на своєму п’ятому терміні в Сенаті.

Читайте також: Президент України вшанував пам’ять загиблих захисників у Львові (ВІДЕО, ФОТО)

У січні 2022 проголосував проти проєкту санкцій для газогону «Північний потік-2» як засобу запобігання російському вторгненню в Україну.



США Львів новини Львоа Чак Шумер