Донечку найнижчої мами України зі Львівщини, яка нещодавно померла, взяли під опікунство (ВІДЕО)

Донечку найнижчої мами України зі Львівщини, яка нещодавно померла, взяли під опікунство (ВІДЕО)

Львівська волонтерка Уляна Флишко вирішила взяти опікунство над 10-річною Веронікою. 3 роки тому помер батько дівчинки. 25 вересня не стало і мами дівчинки, Марії Українець. Ця жінка була найнижчою мамою України і мала ріст 96 сантиметрів. Про історію цієї родини розповідається в сюжеті «Суспільного».

Волонтерка Уляна Флишко опікувалася Марією Українець, збирала гроші на лікування та їздила з нею до лікарень. Після смерті жінки від раку, вирішила взяти опікунство над її 10-річною донечкою Веронікою.

Волонтерка забрала її до себе — з Червонограда до Львова. Зараз дівчинка адаптовується, з журналістами спілкуватися не хоче.

[arve url=«https://youtu.be/0llAPo6JXjk» loop=«no» muted=«no» /]

«Вона вже має свою кімнату, вона має свого кота Сиверина. В Червонограді вона має песика Шарика і вона навіть хоче їх познайомити. Я ніколи такого досвіду не мала, я не маю дітей і, відповідно, для мене це так само є певна школа життя. Я починаю з Веронікою все з нуля. Я молю Бога, щоб ця дитина була здоровою і справді щасливою, тому що до цього часу вона, насправді, пережила дуже багато», — каже волонтерка Уляна Флишко.

Дитяча психологиня Юліана Маслак каже, що дітям потрібно створювати середовище, в якому вони можуть бути собою.

«Ми ніколи не знаємо до кінця історію, що траплялося там, яка була модель прив’язаності в цій сім’ї. Але ми розуміємо, що ми завжди маємо можливість повпливати в майбутньому на це і створити таке середовище, таку атмосферу, де дитина би могла насправді розквітати та мати можливість бути собою та мала можливість будувати своє життя», — каже Юліана Маслак.

Уляна Флишко шукає для Вероніки нову школу у Львові та планує здійснити мрію дитини — поїхати на море.

Додамо, що у Львові є 389 усиновлених дітей. З них упродовж 2021 року було усиновлено — 28.