ДСНС України з початку року знищили 20 тисяч вибухонебезпечних предметів

ДСНС України з початку року знищили 20 тисяч вибухонебезпечних предметів

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Збільшилася кількість виїздів з настанням весни, адже зараз активно тривають земельні роботи і громадяни знаходять боєприпаси на власних присадибних ділянках, у лісах, на полях. Лише впродовж минулої доби здійснено 197 виїздів, під час яких виявлено 881 боєприпас, з яких 7 авіаційних бомб. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 19 тис. 818 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 81 авіаційну бомбу.



У разі виявлення вибухонебезпечних предметів повідомте про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.


Під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.