Ексочільниця МЗС Австрії остаточно переїхала жити до росії

Карін Кнайсль

Ексочільниця МЗС Австрії остаточно переїхала жити до росії

Колишня міністерка закордонних справ Австрії Карін Кнайсль заявила, що остаточно переїхала жити до Росії. Про це повідомило видання DW.

«Я переїхала до Росії, тому що це по-справжньому вільна країна», – висловилася Кнайсль.

За її словами, вона вже «приглянула одне місце на сході РФ, де хотіла б збудувати будинок», щоб залишитися там жити, оскільки не вважає себе міською мешканкою.

Ексглава МЗС Австрії заявила, що не планує оформляти російський паспорт, вважаючи, що права та обов'язки, які надає громадянство, мають бути пов'язані лише з однією країною.

«Громадянство не можна просто так взяти і поміняти. І якщо я це зроблю, то мені потрібно буде вибрати якесь одне громадянство. Може, я надто консервативна, але мати одразу два – це як жити в полігамії і бути одруженою з двома людьми», – порівняна Кнайсль.

У серпні 2023 року австрійка винайняла будинок у селі Петрушово Рязанської області РФ. У минулому ж вона деякий час жила в Зайберсдорфі в Нижній Австрії, де вела невелике фермерське господарство.

Довідково: Карін Кнайсль (18 січня 1965, Відень, Австрія) — австрійська дипломатка, журналістка і політикиня, колишня міністерка закордонних справ Австрії (2017—2019).

новиниРФРосіяАвстрія Карін Кнайсль