Головна освітянка Львова назвала умову, за якої школи будуть переведені на дистанційне навчання

Головна освітянка Львова назвала умову, за якої школи будуть переведені на дистанційне навчання

Начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик розповіла про те, як у Львові розпочнеться новий навчальний рік та як працюватимуть заклади освіти в умовах карантину, та що чекає першокласників у перший день навчання. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«З 1 вересня школи Львова починають працювати наживо, оскільки ми зараз перебуваємо у зеленій карантинній зоні. Учні усіх класів будуть вчитися наживо, але у деяких школах передбачено змішану форму навчання, і учні старших класів будуть один чи кілька днів вчитись дистанційно. Відповідне рішення кожен заклад освіти приймає самостійно», — розповіла Зоряна Довганик.

Вона також додала, що повністю на дистанційне навчання класи/школи будуть переведені у випадку, коли 50 % учнів класу/школи будуть перебувавати на самоізоляції. Також такий варіант, якщо Львів перейде із зеленої карантинної зони.

«Додам, що всі протиепідемічні правила безпеки, які діяли у наших школах минулого року, зберігаються і цьогоріч. Мова про різний час початку уроків, відкриті усі входи до шкіл, масковий режим на перервах. Всі наші школи є забезпечені засобами дезінфекції. Минулого та цього року ми передбачали кошти для кожного навчального закладу на відповідні закупівлі», — додала Зоряна Довганик.

Також головна освітянка міста зазначила, що у школах Львова й надалі не будуть проводити «лінійок», а перший навчальний день проводитимуть максимально цікаво для школярів.

«Впродовж декількох останніх років у Львові не проводяться так звані «лінійки». Цього року ми особливо наголосили керівникам закладів освіти, щоб вони розвели усіх учнів у часі і просторі, щоб не було великого скупчення людей. Як правило, 1 вересня будуть проводитись зустрічі вчителів з першокласниками, різноманітні майстер-класи, екскурсії.

Цього року у перший клас йде 8816 учнів. Ця цифра є дещо більшою, ніж у минулому році, адже до нас приєднались школи міської територіальної громади. Але якщо порівнювати кількість дітей виключно по львівських школах, то цього року першачків є на 100 менше, ніж торік», — сказала керівниця управління освіти.