Гройсман у ТОП-3 політиків, яким довіряють, а «Українська Стратегія» проходить у парламент

Гройсман у ТОП-3 політиків, яким довіряють, а «Українська Стратегія» проходить у парламент

Політична партія «Українська Стратегія Гройсмана», у разі проведення виборів до Верховної Ради вже найближчим часом, отримає 6 % голосів виборців і, таким чином, потрапить до нового складу Парламенту.



Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного групою «Рейтинг» 14–16 грудня. Участь в опитуванні взяли 2000 респондентів з усіх регіонів України.



67 % українців, згідно з дослідженням, вважають, що країна рухається у неправильному напрямку. Найважливішими проблемами в країні є корупція, війна та економічна криза. Третина респондентів вважає проблемою для країни некомпетентність влади.

Більшість опитаних підтримують розпуск Верховної Ради та Кабінету Міністрів: 63 % і 58 % відповідно

Водночас, за цим же опитуванням, лідер «УСГ» Володимир Гройсман увійшов до трійки українських політиків з найвищим рівнем довіри, а також очолив рейтинг голів Урядів, які, на думку українців, найкраще впоралися б із ситуацією в країні.



Так, за рівнем довіри Володимир Гройсман, маючи 32 % голосів респондентів, поступається лише чинному президенту Володимиру Зеленському (38 %). При цьому кількість опитаних, які називають Гройсмана здатним покращити економічну ситуацію в країні, ще більша — 34 %. Найближче за рейтингом до лідера «Української Стратегії» — Юлія Тимошенко має 26 % голосів респондентів.

Показово, що Гройсман — єдиний політик рейтингу, який в останні два роки не займав жодних державних посад.

Нагадаємо також, що переважна більшість виборців саме Володимира Гройсмана, в разі його балотування на посаду Президента України, готові захищати Україну від російської агресії в будь-який доступний спосіб, включаючи збройний опір.