ГУР: ФСБ намагається усунути Шойгу і Герасимова від влади

У розвідці додали, що конфлікт між ФСБ і регулярною армією є продовженням заколоту Євгена Пригожина

ГУР: ФСБ намагається усунути Шойгу і Герасимова від влади

Керівництво федеральної служби безпеки росії намагається усунути від влади очільника Міноборони росії Сергія Шойгу і начальника Генерального штабу російської армії Валерія Герасимова. Внутрішньополітична боротьба всередині кремля набирає обертів. Про це повідомив представник ГУР МОУ Андрій Черняк для РБК-Україна.

«Воєнна розвідка України підтверджує спроби ФСБ змінити керівництво російського Міноборони. Цей внутрішній конфлікт триває, а переможцем у ньому може бути лише одна зі сторін. Однак поки неясно, яка зі сторін візьме гору в цьому протистоянні», - сказав Черняк.

 Він додав, що конфлікт між ФСБ і регулярною армією є продовженням заколоту Євгена Пригожина. ГУР уважно спостерігає за перебігом конфлікту, чистками генералітету, арештами, спецзаходами, загадковими смертями представників силових еліт держави-агресора.

Читайте також: у ГУР розповіли деталі удару по російському аеродрому «Шайківка».

«Виглядає так, що кремлівський немолодий вождь через шалену військову авантюру опинився силоміць посадженим на шпагат між наближеними кланами: і всидіти важко, і піднятися боляче. Якщо якийсь клан раптом знову почне стрімкий рух не в тому напрямку, то конструкція взагалі може посипатись», - зазначив представник ГУР.

війнаРосіяШойгуГУРФСБГерасимовросійська влада