«І вашим, і нашим»: то на чиєму боці все-таки Ердоган — Клімкін

Колишній голова МЗС вважає, що для Туреччини критично важливо, щоб путін програв Україні

«І вашим, і нашим»: то на чиєму боці все-таки Ердоган — Клімкін

Колишній голова МЗС країни Павло Клімкін прокоментував вчорашні слова турецького лідера Реджепа Ердогана, який заявив, що його країна — на боці України.

Про це Павло Клімкін розповів для проєкту «Розмови про важливе» на «YouTube»-каналі «ТСН».

Туреччина зайняла нейтральну позицію, яка «і вашим, і нашим». Однак Ердогану критично важливо, щоб у цій війні програв очільник Кремля володимир путін.

«Туреччина із собою. Туреччина — це про Туреччину. Це позиція і вашим, і нашим. Це бажання стати глобальним гравцем. Воно є у Ердогана. Туреччина — це про Туреччину, це не про нас і не про РФ. Але для Туреччини критично важливо, щоб путін програв Україні. І це з погляду на безпекове питання у Чорному морі. Це з погляду бажання Ердогана говорити на рівні з путіним, а не як регіональний лідер з глобальним. Це також з погляду історії, оскільки Османська імперія колись програла усі війни Російській імперії. Тепер жодний успіх РФ не пасує Ердогану, навіть ментально. Тому з погляду емоцій Ердоган точно на нашому боці, а політично — буде грати свою гру», — зазначив ексміністр закордонних справ України.

війнаУкраїнаВолодимир ЗеленськийЕрдоганзустріч лідерівна чиєму боці Ердоган?«І вашим, і нашим»