Ігнат пояснив, як росія планує ракетні удари по Україні

Використовують слабкі місця та дані розвідки

Ігнат пояснив, як росія планує ракетні удари по Україні

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів у ефірі «Свобода. Ранок», що російські військові знову програмували маршрути ракет так, щоб обійти протиповітряну оборону та знайти її слабкі місця.

Ігнат також пояснив, що Повітряні сили ЗСУ бачили й більші атаки, ніж у ніч проти 15 серпня.

«Я не знаю, звідки пішло це »найбільша атака«. Можливо, хтось десь із телеграм-каналів це написав. Бачили ми й більші атаки. Різні регіони. І західні регіони, і центр, південь, північ. Та усі. 28 ракет – це не є та кількість, яка повинна нам казати, що це найбільша атака на захід нашої держави», – сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Українські військові знищили чимало ракет по маршруту слідування. Загалом 16 ракет з 24, які ми, власне могли знищити.

«Тому що були ще ракети Х-22. По Донеччині прилетіло чотири таких ракети із літаків Ту-22. Ну, 3-сотки й 4-сотки, знаємо, що, зокрема, прифронтові регіони страждають від цього озброєння», – пояснив Юрій Ігнат.

Росія не вперше вдається до тактичних прийомів, щоб якомога більше ракет пролетіли до своєї цілі.

«Вони планують і зараз удари, програмуючи маршрути таким чином, щоб обійти якомога ефективніше нашу протиповітряну оборону, використовуючи слабкі місця, використовуючи дані розвідки, зрозуміло. Ну, і ракети постійно змінюють маршрут»,
– додав Юрій Ігнат.

У телеграм-каналі Повітряних сил ЗСУ висвітлюють напрямок руху ракети, наприклад, на Київщину.

«Поки черговий пише буквально три слова повідомлення: »рухається в сторону Києва«, ракета вже змінює напрямок, рухається в інший бік. Потім знову змінює напрямок, і знову. Потім може десь зникнути з радарів, тому що притискається нижче до землі та стає невидимою на деякий час для наших радіолокаційних станцій», – сказав речник Повітряних сил.

Читайте також: у Львові російська ракета впала на територію дитсадка й утворила велику вирву

Росія постійно вдається до таких дій, як з «Шахедами», так і з ракетами.

війнаРФРосіяракетні удариракетні удари по Львову Юрій ІгнатІгнат