Ілон Маск зробив нову скандальну заяву щодо контрнаступу України

«Україна може втратити ще більше території»

Ілон Маск зробив нову скандальну заяву щодо контрнаступу України

Мільярдер і винахідник зі США, засновник компанії SpaceX та Tesla Ілон Маск  відзначився новою скандальною заявою щодо війни в Україні. Цього разу він заявив, що у разі «провалу» українського контрнаступу росія зможе захопити ще більше територій. Про це Маск написав у своєму Тwitter.

Бізнесмен заявив, що в окопах, «не маючи жодних територіальних завоювань, гине цвіт російської та української молоді».

Він вважає: «Яка б сторона не пішла в наступ на міцно укріплені позиції, вона втратить набагато більше солдатів. Більше того, росія кількісно перевищує Україну ~4:1, тому виграла б війну на виснаження, навіть якби втрати були рівні», – вважає Маск.

Маск припускає, що «якщо український наступ провалиться з великими втратами», росія під час своєї контратаки «захопить набагато більше території». На думку мільярдера, саме цей фактор утримує Збройні сили України від масштабного контрнаступу.

Ілон Маск уже неодноразово потрапляв у скандали через висловлювання щодо війни в Україні. У жовтні 2022 року Ілон Маск у Twitter зробив низку скандальних заяв щодо України, які зводилися ледь не до заклику капітулювати перед рф.

Маск уже пропонував «віддати» Крим росії, провести нові псевдореферендуми на окупованих територіях і зобов'язати Україну постачати воду до Криму.

Також Маск заявив, що рф проводить часткову мобілізацію, тому «перемога України в тотальній війні малоймовірна». Крім того він написав, що «у східних регіонах більшість населення надає перевагу росії».

Читайте також: Маск знову відзначився дивним сценарієм про Крим

А 7 жовтня Маск написав, що він - «фанат України, але не Третьої світової війни».

УкраїнаІлон Маскконтрнаступскандали Ілон Маск Twittеr Ілона Маска