Коледж звільнив 82-річну викладачку, яка вела уроки російською мовою

Викладачка не може працевлаштуватися

Коледж звільнив 82-річну викладачку, яка вела уроки російською мовою

В Одеському театрально-художньому фаховому коледжі звільнили 82-річну викладачку музики та історії мистецтв після того, як студент поскаржився на її викладання російською. Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла правозахисниця Ксенія Проконова, яка представилася родичкою викладачки.

«В Одесі було звільнено викладачку через російську мову. Звучить як вкид, якби цього не сталося у моїй родині. Серед студентів з'явився охочий обмежити свій освітній горизонт за рахунок російських композиторів. Студент цілком серйозно відмовився слухати Чайковського, Рахманінова і що з ними. Пізніше подав скаргу на те, що 82-річна викладачка веде урок у зум російською», — написала обурена жінка.

Вона звинуватила керівництво коледжу, яке, за її словами, «не намагалося розібратися в ситуації» і нібито змусило викладачку звільнитися. 

«Не подобається програма — змінюйте її. Це не питання викладача», — додала жінка.

В Одеському театрально-художньому фаховому коледжі підтвердили, що викладачка звільнилася після скарги студента. Однак наголосили, що жінку ніхто не змушував до цього.

Читайте також: українська викладачка принципово заявила, що вже 35 років викладає мовою окупантів.

Після наради викладачці запропонували написати заяву за власним бажанням, на неї ніхто не тиснув. Вона припустила, що жінці у поважному віці, ймовірно, було важко перелаштуватися. 

КоледжвійнаРФРосіяросійська мова