Колись занедбаний підземний перехід Львова розмальовують українські художники (ФОТО)

Колись занедбаний підземний перехід Львова розмальовують українські художники (ФОТО)

Українські художники розмальовують один із колись занедбаних підземних переходів Львова у стилі твору Станіслава Лема. Про це «Варта1» повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

П’ятеро художників з України займаються перетворенням підземного переходу у Львові на перехресті вулиць Стрийська–Володимира Великого на портал об’єктних абстракцій, натхненних книгою «Соляріс» Станіслава Лема.

Цього року літературний світ відзначає 100-й день народження геніального автора.

Підземний перехід, на думку авторів, є ізольованою транзитною територією у міському ландшафті. Це певний вакуум, у якому глядач уподібнюється до героя романів Лема та перебуває у нейтральному просторі для «знайомства з самим собою».

«Цей перехід стане арт-об’єктом і наповниться художнім прочитанням культової книги Лема. Цей «тунель» від ЛАЗу до «Вільної України», попри присутність наземних переходів, все ще обирає величезна кількість пішоходів. Сподіваюся, тепер ця частинка їхньої дороги буде наповнена цікавими спостереженнями та прочитаннями робіт художників зі всієї країни», — зазначає Ляна Мицько, координаторка проекту.



Художники, які працюють зараз над оформленням переходу у Львові, є професіоналами і здатні на високому рівні працювати з міською інфроструктурою та публічними просторами. Їхня художня мова виходить далеко за межі класичного вуличного мистецтва (графіті) і є яскравим прикладом сучасного підходу в так званому пост-графіті:

Реалізується у сфері станкової графіки та пост-графіті, вивчає феноменології графіті та вуличного мистецтва.

Проект організовує культурна агенція «Лінія Втечі» спільно з Львівською міською радою.