Контрабандою отримують запчастини: подробиці виготовлення високоточних ракет окупантів

У Повітряних силах розкрили деталі

Контрабандою отримують запчастини: подробиці виготовлення високоточних ракет окупантів

Ворог продовжує випускати ракети, але темпи виробництва не будуть високими, бо це технологічна зброя і швидко вона не робиться, але, на жаль, виготовляють і далі. Запчастини для них, ймовірно, отримують контрабандою. Рештки, які були виявлені після крайніх ударів ворога, свідчать, що ракети виготовлялися восени і взимку. Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Ми знаємо, що небагато залишилося ракет у росіян. Хоча вони продовжують їх виготовляти. Ті рештки, які були під час крайніх ударів знайдені, свідчать про те, що це свіжі ракети. Виготовлялися вони і восени, і є зимові варіанти запчастин. Ворог продовжує їх випускати. Але темпи виробництва не будуть високими, бо це технологічна зброя і швидко вона не робиться. Але, на жаль, виготовляють і далі», - зазначив Ігнат.

Щодо комплектуючих ракет він зазначив, що росіяни не можуть виготовляти високотехнологічні деталі, тому у російських ракетах «маркування точно російське, фарба російська, метал точно російський», а все решта – не російське.

Читайте також: чи зможе росія відновити запас далекобійних ракет.

 «Якщо вони не можуть мобільний телефон зробити, то куди їм братися за такі високі технології, як високоточна зброя. Крилата ракета - це фактично літак безпілотний і коштує мільйони доларів. Там тисячі деталей високотехнологічних. Росія їх не може виготовляти - це факт. На жаль, вона може їх діставати, мабуть. Можливо, має певний запас. Але через треті країни шляхом контрабанди вони можуть їх отримувати. Саме тому санкційний тиск на державу-терориста потрібний на всіх рівнях», - підсумував речник.

контрабандаРосіявійна в УкраїніПовітряні силивисокоточні ракетивиготовлення ракетзапас ракет