Кордон з білоруссю: на заході військові готуються до ближнього бою з ворогом

Ситуація зі сторони білорусі

Кордон з білоруссю: на заході військові готуються до ближнього бою з ворогом

Військові Рівненщини прикривають кордон з білоруссю та готуються до ближнього бою. Воїни заходу України посилюють оборону на білоруському кордоні — облаштували глибокі протитанкові рови і замінували найнеочікуваніші ділянки, йдеться в матеріалі «ТСН»

Рівненська область у напруженні від початку повномасштабного вторгнення росіян, загроза ймовірного вторгнення з білорусі нікуди не зникла.

На пункті пропуску Городище військові нарощують оборону, попри те, що місяцями готувалися до імовірного приходу ворога звідти. Це фактично єдиний автомобільних шлях з білорусі на Рівненщину. “Ми найбільш передбачаємо цей напрямок — основні їхніх зусиль”, — кажуть бійці. 

Дорога, яка колись з’єднувала дві країни, тепер уся в протитанкових ровах, загороджена бетонними блоками і замінована. Та загалом кордон пролягає вздовж двохсот вісімнадцяти кілометрів — здебільшого це ліс і непрохідне болото. “Є певні ділянки місцевості, де можна пройти невеликими групами, але на тих ділянках в нас також відпрацьовані елементи”, — пояснюють захисники. 

“По всій ділянці розташовані мінно-вибухові  загородження, мінні шлагбауми, лісові завали”, — додають прикордонники. 

Це інформація, яку можна розповісти на широкий загал. На ворога чекають і засекречені сюрпризи, адже неподалік кордону важливий об’єкт — Рівненська атомна електростанція. Саме через неї точаться розмови про імовірне вторгнення ворога на Рівненщину.

“Щодня чуємо ці запитання, підтверджую знову, що ніякої видимої загрози ми не бачимо з боку Білорусі на зоні відповідальності Рівненської області”, — переконує голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Однак недооцінювати ворога не варто, тож військові готуються дати відсіч і тут. Щоб найліпше зустріти загарбників, військові також вчаться бути непомітними та тихими. “Для того, щоб найбільш наблизити бійця до реалій сучасного бою, постійно людей треба тримати в тонусі, кожен день використовувати для навчання”, — кажуть командири. 

Сили оборони України готуються до можливого вторгнення вздовж усього білоруського кордону. Тож радять військовим з країни-сусідки зберегти свої життя і не йти до України воювати.

Як повідомлялося раніше, білорусь готується до мобілізації в області, що межує зі заходом України.

новини Рівненщини Білорусь ворог кордон