Корисні поради: як вберегти побутову техніку від перепадів напруги

Через погану якість живлення електромережі значно знижується термін служби побутової техніки

Корисні поради: як вберегти побутову техніку від перепадів напруги

Останніми днями в Україні  все частіше відбуваються перебої з електропостачанням, через постійні ракетні атаки російських окупантів.

Електрика може зникнути будь-якої миті, а тому потрібно знати, як захистити побутову техніку від різкого вимикання. 

Про це інформує «ТСН».

Через погану якість живлення електромережі значно знижується термін служби побутової техніки. Напевно, з кожним хоча б один раз у житті траплялася така ситуація, коли через раптове вимкнення світла перегорав електрочайник чи інший прилад.

Існують спеціальні пристрої, які допомагають вберегти техніку від перепадів напруги та раптового зникнення електрики:

Якщо у вас немає можливості придбати спеціальний пристрій, не забувайте вимикати з розетки всі прилади, якими ви не користуєтесь в цей час. Якщо вимикаєте запобіжники, потрібно відімкнути від розеток всі прилади перед тим, як їх вмикати знову.

Серед побутової техніки, яка є в кожному домі, найважливішим, напевно, можна назвати холодильник.

Якщо раптово і надовго зникатиме світло, в ньому можуть зіпсуватися продукти харчування.

Споживачам варто орієнтуватися на такі часові проміжки (в середньому), якщо дверцята холодильника та морозильної камери тримати зачиненими:

Якщо електроенергії немає більше чотирьох годин, в холодильник до продуктів треба покласти лід. Тому краще заздалегідь придбати кілька холодильних елементів (блоковий чи сухий лід).

Якщо їжа свіжа, приємно пахне і не має зовнішніх змін — її можна вживати. Якщо електроенергії не було короткий період часу — можете вживати навіть яйця і молочні продукти.

Не відкривайте холодильник без нагальної потреби, щоб зберегти свіжість продуктів довше. А в морозильній камері холод буде триматися, якщо повністю заповнити її продуктами або холодильними елементами.

ракетні обстрілиактуальні новиникорисні порадиперепади напругиЯк вберегти побутову технікувимкнення світлаперебої енергопостачання