Кулеба пояснив, як позбавити рф можливості шантажувати світ голодом

Морський коридор для експорту українського зерна можливий без росії

Кулеба пояснив, як позбавити рф можливості шантажувати світ голодом

Сьогодні на зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу говорили про експорт українського збіжжя на світові ринки. У цьому зв’язку говорили про відносини з країнами Азії, Африки, Південної Америки. Про це заявив журналістам голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив як на повну потужність може працювати морський коридор для експорту українського збіжжя на світові ринки без залучення російської федерації.

Глава МЗС повідомив, що сьогодні говорили про експорт українського збіжжя на світові ринки, і зокрема, йшлося про відносини з країнами Азії, Африки та Південної Америки.

«Була дуже детальна розмова на цю тему. Усі докладають зусиль», - сказав Кулеба.

 «Наш сигнал дуже чіткий - морський коридор, яким можна експортувати українське зерно до світу без залучення росії, є реальністю. Ми вже це продемонстрували. І якщо зараз Європейський Союз і Україна додатково об'єднають зусилля для гарантування безпеки цього коридору, то цей коридор може працювати на повну потужність. Ми повинні шукати рішення спільно з європейцями», - наголосив глава МЗС.

Читайте також: Україна запроваджує новий механізм експорту зерна.

«Ми повинні шукати рішення, які позбавлять росію можливості шантажувати світ голодом або цінами на зерно. Ми цілком можемо впоратися без них, як це і було до початку повномаштабного вторгнення», - сказав Кулеба.

РФРосіяМЗСвійна в УкраїніДмитро Кулебаекспорт зерна