«Ледве повертав язика»: Арестович пояснив свої слова про ракети у Дніпрі

«Ледве повертав язика»: Арестович пояснив свої слова про ракети у Дніпрі

Радник офісу президента Олексій Арестович пояснив свою попередню заяву про збиття українською ППО ракети у Дніпрі, яку заперечило командування ЗСУ, втомою, недосипанням та нестачею часу для перевірки інформації.  Про це Арестович написав у своєму Telegram-каналі, пише ВВС

Заяву, яка викликала нещадну критику та обурення Арестович озвучив у популярному вечірньому шоу на ютубі «Фейгін лайв».

«Народ, я просто втомився. 320 днів прямих вечірніх ефірів, крім решти роботи, постійне недосипання, постійне інформаційне навантаження, відрядження. Мільйони контактів на день і все з ... »надстроковою та надважливою« інформацією», - пояснив він умови своєї роботи під час війни.

За словами Арестовича, він постійно має аналізувати інформацію, яку отримує, не має для цього співробітників, і взяв на себе купу «інформаційних та практичних» процесів.

«У мене перед Фейгіним закінчився непростий інформаційний захід. Я вже до ефіру був у стані, коли засинав на ходу і ледве повертав язика», - пояснив Арестович.

Блогер заявив, що довірився словам свого товариша, який раніше служив у військах ППО.

«Мій товариш, колишній ППОшник, йшов вулицею в момент влучення. Він мені сказав, що на 100% чув два вибухи і впізнав перший як роботу ППО. Досі він не помилявся. І був впевнений, що ракету збили», - розповів Арестович.

За його словами, щоб все було правильно, в ефірі він мав би обговорити дві версії. Одну про те, що ракету збила ППО, іншу - про пряме потрапляння російської ракети в будинок, але оскільки не був «у формі», ефір пішов не за планом.

«Відволіклися, та пішли іншою лінією, це ефір наживо. Якби я був хоч трохи у формі, то витяг би лінію».

Водночас блогер та політик заявив, що не має «тремтіти» за свої слова.

«Я дозволяю собі розкіш не боятися вільно говорити, не підбирати слів, розраховуючи, що дорослі люди не будуть падати в істерику від певних їх поєднань, а будуть в змозі визначити суть і предмет висловлюваного. Небезпечно будувати країну, де треба тремтіти за поєднання слів», - наголосив він.

Згдом Арестович оприлюднив свій новий допис (пряма мова):

«– Я відкликав вибачення. Дякую добрим людям, розбудили та порекомендували прослухати моє ж повідомлення в ефірі у Фейгіна. Дивіться з 03:55 до 04:05.

Я чітко говорю двічі: «судячи з усього» і «ще розбиратися і розбиратися».

Тобто. будучи навіть радикально втомленим, застереження - що моє припущення про ракету ППО, лише - версія, яку ще потрібно перевіряти, я у висловлювання вставив, рефлекси не проп'єш.

Зате товариші, які стрімко втрачають людську подобу (судячи з того, що вони несуть), разом із московськими товаришами радісно понесли:

- Арестович однозначно сказав про ракету ППО!

Більш того. Вони змусили виправдовуватись Командування Повітряних Сил.

А от коли ціле армійське Командування вимушене виправдовуватися і визнавати помилки, ось це набагато гірше, ніж один радник поза штатом зі своїми застереженнями.

То хто ж насправді «нашкодив»? Ась?

Хто забив ефір на добу «Арештовичем», затінюючи саму трагедію в Дніпрі та провину в ній РФ? За їхніми плодами пізнаєте їх. Не такі страшні московські воші, як українські гниди.», - йдеться у дописі Олексія Арестовича.

Додамо, що у  ЗСУ прокоментували ракетний удар у Дніпрі після заяви Арестовича

ракетний ударОлексій Арестович ПВОкоментар