Літо пакує валізи: вересень в Україні почнеться з похолодання

Синоптики здивували прогнозом на вересень

Літо пакує валізи: вересень в Україні почнеться з похолодання

Вересень в Україні почнеться з похолодання, проте згодом температура повернеться практично до літніх показників.

Початок осені в Україні буде прохолодним — очікується зниження температури на 6–8 градусів. Проте поступово температура повернеться майже до літніх показників.

Такий прогноз на вересень підготував синоптик Ігор Кібальчич, передає «УНІАН».

За словами Кібальчича, атмосферні процеси над більшою частиною Європи у перші дні вересня помітно перебудується на осінній лад.

Вже з 1 вересня в Україні відбудеться відчутне похолодання, а температура повітря знизиться на 6–8 °С у порівнянні з останніми числами серпня. 

Однак, майбутнє зниження температури зовсім не означатиме настання метеорологічної осені. Попередньо, за даними Ігоря Кібальчича, під кінець першої декади температурний фон підвищиться до комфортних літніх показників як у нічний, так і у денний час.

Щодо опадів, то, за словами синоптика, їх випаде 70–75 % від кліматичної норми. Тому ризик розвитку посухи та збільшення пожежної небезпеки залишиться високим.

«Середньомісячна температура повітря за даними українських фахівців очікується на 1–1,5 °С вищим за кліматичну норму і становитиме залежно від області +14…+19 °С. Основний внесок у цю аномалія зробить друга половина вересня, яка може виявитися значно теплішою за першу», — розказав синоптик.

«Серпень завершується, літо пакує валізи до наступного року в Україні, розпоряджається якнайкраще синоптично — спека традиційна на півдні та сході, свіжіше повітря — на півночі та заході», — повідомила синоптик Наталка Діденко.

Що буде скрізь у нас 31-го серпня?

У західних та північних областях протягом дня дихати, рухатися, займатися поточними справами на відкритому повітрі буде легко, +20+25 градусів.

У центральних областях передбачається від +25 градусів на Вінниччині до +30 градусів у Дніпрі з районами. На Полтавщині, Черкащині, Кропивницькому з районами +26+28 градусів.

У південній частині та в східних областях ще побуде спека. +29+33 градуси. Проте з 1-го вересня спека й звідти піде.

Дощів у середу не передбачається повсюди в Україні.

У Києві завтра очікується суха малохмарна погода з комфортною температурою повітря +22+25 градусів.

Вересень розпочнеться в Україні свіжою погодою, вдень похолоднішає до +18+23 градусів, на півдні та сході до +23+27 градусів.

А вночі ймовірно навіть +8+12 градусів — можна починати шукати в шафі легкі ковдри та довші піжами.

Як повідомлялося, глава «Нафтогазу» радить українцям запасатись ковдрами і теплим одягом.

погодаспекаопадитемпература повітрявересень