Львів попрощався із відомою українською письменницею Вікторією Амеліною (ФОТО)

Львів проводжає сльозами дощу

Львів попрощався із відомою українською письменницею Вікторією Амеліною (ФОТО)

У середу, 5 липня, Львів попрощався із відомою українською письменницею і громадською діячкою Вікторією Амеліною, яка загинула унаслідок поранень, отриманих під час удару по Краматорську.

Про це повідомляє «Еспресо.Захід».

Прощання відбулося у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Сюди прийшли десятки людей, які знали та цінували Вікторію. Віддати шану, підтримати рідних та провести в останню путь. 

«Сьогоднішня молитва за Вікторію – це псалом подяки за життя. А молитва Вікторії за нас – це подяка за любов, добро, красу і справедливість. Ми просимо сьогодні пам'ятати, ми у скорботі за тобою, яку не може зцілити час, лише надія близького воскресіння, і наша перемога над ворогом видимим і невидимим, –  говорить отець Степан Сус під час прощання. – Сьогодні Вікторія буде для нас не сльозою, а буде для нас росою на світанку, який розпочинає наш день».

Опісля міської церемонії прощання із піснею сурмача, похоронна процесія вирушила на Личаківський цвинтар, де й поховали письменницю, на полі №78. У Вікторії залишився 12-річний син.

Нагадаємо, письменниця була поранена 27 червня під час ракетного удару по центру Краматорська, лікарі боролися за її життя, проте отримані травми виявилися смертельними.

 

Українановини війниКраматорськракетні обстрілиАктуально загинула львівська письменницяпрощання з Вікторією