Львів’ян просять прийти віддати останню шану загиблому Герою Андрію Савенку (ФОТО)

Без батька залишилося п’ятеро дітей..

Львів’ян просять прийти віддати останню шану загиблому Герою Андрію Савенку (ФОТО)

Завтра, 14 липня, Львів попрощається з Героєм Андрієм Савенком, який загинув на війні з російськими загарбниками. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Чин похорону відбудеться в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Львів’ян закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 год.  у Гарнізонному храмі, об 11:30 год. відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля похоронна процесія попрямує до Личаківського кладовища.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11)–пл. Катедральна–пл. Ринок (міська церемонія прощання)–вул. Руська–вул. Підвальна–вул. Володимира Винниченка–пл. Соборна–вул. Пекарська–вул. Шімзерів–вул. Мечникова–Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Біографічна довідка загиблого: Андрій Савенко (07.09.1982-09.07.2022). Уродженець міста Слов’янська Донецької області.

Впродовж 1989–1997 років навчався у Слов’янській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 16 Слов’янської міської ради, Донецької області. У 1997 році вступив у Слов’янський професійний художній ліцей (СПХЛ № 76), навчання в якому завершив у 2000-му році за спеціальністю «фарфоро-фаянсова промисловість». У 2000–2001 та 2007–2008 роках працював водієм та охоронцем у комунальному підприємстві «АТП 052814». Впродовж 2002–2004 років працював охоронцем складів у будівельному управлінні № 3 Відкритого акціонерного товариства «Краматорськжитлобуд» та водієм навантажувачів у ТОВ «Виробниче об’єднання Слов’янський завод високовольтних ізоляторів».

Старший солдат. У 2016 році підписав контракт зі Збройними Силами України та проходив службу у лавах 54-ої окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

В Андрія Савенка залишились мати та п’ятеро дітей.

Нагадаємо, у Львові започаткували церемонію прощання із загиблими на війні

новини ЛьвоваПрощання з героємЛьвів церемонія вшанування