Львів здобув статус молодіжної столиці Європи 2025 року

Статус молодіжної столиці Європи присуджують місту на один рік

Львів здобув статус молодіжної столиці Європи 2025 року

Європейський молодіжний форум присудив Львову статус молодіжної столиці Європи 2025 року. У створенні заявки також брала участь молодь з інших міст України.

Про це йдеться на сайтах форуму.

Ініціатором такого об’єднання стала мережа молодіжних просторів «ТВОРИ!». У відеозаявці українці кажуть, що планували розвивати молодіжні центри, розвиватися, працювати й навчатися, але тепер їхнє життя змінила війна. 

«День у день ми боремося за своє життя, за наше завтра, ми боремося за свої домівки та міста, тому вирішили об’єднати нашу програму. А зараз ми подаємо заявки з усіх міст України, бо, як бачите, в нас уже немає кордонів», — зазначили у відео.

Для перемоги місто мало підготувати план власної молодіжної політики. Львів приєднався до конкурсу 21 лютого — за три дні до початку повномасштабного вторгнення. Проте через війну мережа «ТВОРИ!» та влада Львова змінили свій план, щоб він відповідав потребам молоді, яка переживає війну.

В оновленій заявці місто розповіло, що буде спонукати молодь залишатися в Україні, заохочувати повернутися тих, хто залишив країну, а також налагоджувати зв’язки між молоддю України та решти Європи.

А що дає цей статус?

Статус молодіжної столиці Європи присуджують місту на один рік. Він створений з метою розширення можливостей для молоді та збільшення їхньої активності через проєкти в різних сферах. 

Звання молодіжної столиці дозволяє місту-переможцю привернути увагу та залучити мешканців до взаємодії у межах проєктів. Це призводить до підтримки молоді та її прав, а також покращує зв’язок з іншими європейськими містами, адже до таких заходів долучаються не лише місцеві.

ЛьвівУкраїнаактуальні новини статус молодіжної столиці Європи2025 рікстатус присуджують місту на один рік