Львівобленерго подало роз'яснення щодо аварійних відключень світла

В області впроваджували аварійні відключення

Львівобленерго подало роз'яснення щодо аварійних відключень світла

У вівторок-середу у більшості областей України, у тому числі на Львівщині, за розпорядженням НЕК «Укренерго» впроваджували аварійні відключення. Про це інформує Львівобленерго.

Причиною відключень у всіх регіонах України є наслідки масових обстрілів російськими окупантами енергетичних об’єктів — електричних станцій, які виробляють електроенергію, а також підстанцій і ліній, через які передається вироблена електроенергія.   

Якщо подачу електроенергії відновили після обстрілів — це не означає, що в електромережі все добре. Резервні схеми не витримують великого навантаження.  

Аварійні відключення застосовуються у разі різкого виникнення дефіциту потужності в енергосистемі держави. Їх вводять негайно за розпорядженням диспетчера «Укренерго» і тривають до відповідного наступного розпорядження. 

В такому випадку неможливо спрогнозувати тривалість відключення чи попередити про них заздалегідь.  

Аварійні та погодинні — це різні відключення!

Різниця між аварійними та погодинними відключеннями в тому, що погодинні плануються заздалегідь, і енергокомпанії мають змогу повідомити про них споживачів раніше, на відміну від аварійних відключень.

АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ НЕ МАЮТЬ ГРАФІКІВ, оскільки застосовуються позапланово і негайно. Натомість погодинні — мають чіткий графік, який оприлюднений на сайті та чат-ботах.

У ВІВТОРОК ТА СЕРЕДУ ЗАСТОСОВУВАЛИ САМЕ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ, ТОМУ ВИМКНЕННЯ БУЛИ БЕЗ ГРАФІКУ. 

війнаРФЛьвівобленергоРосіявимкнення світла відключення світла аварійні відключення