Львівська мерія сплачує десятки мільйонів гривень фірмі, яка може належати росіянам

Он як виявляється... 9 рік війни

Львівська мерія сплачує десятки мільйонів гривень фірмі, яка може належати росіянам

Вчора, 27 квітня 2023 року, депутат Львівської міської ради від фракції «ВАРТА» Юрій Мартинюк закликав міського голову нарешті відмовитись від співпраці з російськими підприємствами. Про це він повідомив на пленарному засіданні Львівської міської ради.

Юрій Мартинюк наголосив на тому, що заклики до міського голови про відмову в співпраці з російським бізнесом лунають в міській раді з самого початку російсько-української війни з 2014 року. Тоді депутати та громадськість окрім іншого вимагали припинити фінансувати представників країни-агресора під прикриттям творчих заходів на кшталт «Альфа Джаз Фест», організатором якого був тепер підсанкційний Михайло Фрідман.

На жаль, міський голова в той час був чи не найбільшим захисником та лобістом російського олігарха та його бізнес інтересів в нашому місті.

Попри те, що даною справою мають займатись правоохоронці, депутат впевнений, що саме міський голова та його чиновники зобов‘язані та мають можливість впливати на те, щоб не продовжувати співпрацю і фінансування бізнесу представників країни терориста, навіть за умови наявності лише підозри про причетність росіян до таких підприємств.

Мартинюк стверджує, що станом на 9-ий рік російсько-української війни, Львівська міська рада продовжує співпрацювати з компанією, кінцевим бенефіціаром якої є особа, що до 2016 року була громадянином російської федерації.

ТОВ «Санком», що надає послуги з вивозу сміття, отримує щорічно з міського бюджету понад 20 мільйонів гривень.

Депутат також запитав міського голову чи не є очевидним той факт, що зміна громадянства кінцевого бенефіціара даної компанії з російського на угорське, це просто спроба замаскувати свою причетність до окупантів, а тому безвідповідально є стверджувати, що відсутні юридичні підстави для припинення такої співпраці та виплати десятків мільйонів гривень з бюджету Львова особам, що на пряму пов‘язані з росією.

Читайте також: як Садовий матюкнувся під час сесії (ВІДЕО)

«Кількість чиновників у місті, яка доходить до 2000 тисяч, є достатньою щоб промоніторити цю інформацію, перевірити і якщо є найменші сумніви, що дана компанія частину своїх прибутків скеровує на доходи осіб, які є чи були резидентами, прихованими чи явними, країни агресора, припинити таку співпрацю», - заявив Юрій Мартинюк.

Львівська політика нови ни Львова ТОВ "Санком" Юрій Мартинюк депутат