Львівські медики врятували життя людині з величезною аневризмою (ФОТО)

Операція відбулася без розрізів

Львівські медики врятували життя людині з величезною аневризмою (ФОТО)

У лікарні Святого Луки львівські медики врятували життя 56-річної пацієнтки з величезною аневризмою розміром півтора сантиметра. Про це повідомили у прес-службі Першого медичного об’єднання Львова у «Facebook».

«Пацієнтка — мешканка Турківщини. Все почалось з болю голови, який згодом перекинувся на обличчя та шию. Також піднявся тиск. Коли пані Тетяна зрозуміла, що таблетки не діють — викликала швидку. Її одразу ж госпіталізували в Самбір. Уже звідти звідти вона потрапила до наших спеціалістів.

Після діагностики жінці повідомили: у неї велика аневризма мозкової артерії.

І вже наступного дня спеціалісти відділення реперфузійної терапії та радіології виконали емболізацію — закриття аневризми з допомогою мозкових спіралей», — розповідають медики.

Операція відбулась без розрізів — лише одним проколом довжиною до 5 мм.

Зараз пацієнтка почуває себе добре та уже навіть готується до виписки.

Варто зазначити, що пані Тетяна вчасно викликала швидку допомогу.

Адже будь-яке коливання тиску могло спричинити розрив аневризми. І тоді — або важка інвалідність, або навіть летальність.

Втручання проводили команда спеціалістів — нейрорадіолог Олександр Голуб, нейрохірург Олег Кобилецький та анестезіолог Тетяна Приходько.

Також у лікарні додали, що розширили географію надання новітньої нейрохірургічної та нейрорадіологічної допомоги для пацієнтів.

Для довідки: Аневризма це патологічне розширення стінок кровоносних судин, зазвичай артерій. Ділянка стінки судини, ураженої аневризмою, ослаблена і може розширюватися аж до розриву, викликаючи кровотечу.

Найбільш небезпечними вважаються аневризми артерій головного мозку і аорти, так як вони можуть призвести до інсульту або фатальної кровотечі протягом декількох хвилин

Додамо, що раніше львівські медики роз’яснили, що слід робити, коли людина лежить на вулиці.

Перше медоб’єднання Львовааневризма операція аневризма у Львові