Львівські медики врятували життя п’ятирічної дівчинки (ФОТО)

Захворювання було спричинене вірусною інфекцією

Львівські медики врятували життя п’ятирічної дівчинки (ФОТО)

У Львові медики лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання прооперували п’ятирічну дівчинку Юлю з плевральним ускладненням пневмонії. Зазвичай таке розвивається вже в людей похилого віку або хворих з імунодефіцитом. Про це повідомили 17 листопада у прес-службі лікарні.

Маленька Юля потрапила до дитячої лікарні з правосторонньою пневмонією.

Захворювання було спричинене вірусною інфекцією сovid-19 та ускладнене плевритом, тобто станом, коли в навкололегеневій порожнині накопичується зайва рідина.

Через інфекцію, що почала розвиватися в цій рідині, у правій легені дівчинки утворився гнійник. Та через сovid імунна система дитини не змогла впоратися з бактерією.

«Традиційне лікування антибіотиками та застосування дренажу Юлі не допомагали — дівчинку лихоманило, в неї були ознаки дихальної недостатності. Потрібно було діяти негайно, адже в дитини могла розвинутися хронічна гнійна інфекція чи навіть сепсис. Тому їй провели оперативне втручання — декортикацію легені», — розповідають у лікарні.

Під час операції спеціалісти хірургічного відділення лікарні святого Миколая розправили легеню дівчинки та, зробивши два проколи, малоінвазивно усунули вогнище інфекції.

Оперативне втручання дозволило зменшити тривалість перебування дівчинки у лікарні — вже на шосту добу Юля продовжила лікування вдома.

Зараз дівчинка проходить реабілітацію та продовжує одужувати вдома.

Як повідомлялося раніше, мешканців Львова та області просять здати кров.

новини Львова Львів Перше медоб’єднання Львова пневмонія