Мешканець Львівщини отримав тюремне покарання за відмову воювати через релігію

Військовозобов'язаний нагадав, що за таких умов має право на альтернативну (невійськову) службу

Мешканець Львівщини отримав тюремне покарання за відмову воювати через релігію

У Львівській області засудили чоловіка, який отримав повістку і пройшов військово-лікарську комісію, однак не з’явився на виклик до ТЦК, пояснивши своє рішення релігійними переконаннями. Червоноградський міський суд Львівської області призначив йому 3 роки позбавлення волі. Про це йдеться у матеріалах справи.

У суді військовозобов'язаний визнав свою провину частково, а дії працівників ТЦК назвав неправомірними.

Чоловік сказав, що пройшов лікарську комісію, але мав скарги на здоров’я, які не взяли до уваги. За його словами, він є вірянином і «не бажає тримати зброю в руках, оскільки цього забороняє його церква та релігія». Військовозобов'язаний нагадав, що за таких умов має право на альтернативну (невійськову) службу.

 Водночас працівники ТЦК у суді наголосили, що чоловік із відповідною заявою про виконання альтернативної служби чи відмову від неї не звертався.

Як вказується, Релігійна організація Релігійної громади «Агапа» Церкви Християн Віри Євангельської у м. Львові відповіла на отриманий запит, що підсудний не є членом церкви і водного хрещення у ній не приймав. Ба більше, священник релігійної громади додав, що релігія прямо не забороняє нести військову службу. Він також зауважив, що хрещення той все ж прийнів, але не є членом громади.

Читайте також: суд виніс вирок підполковнику зі Львівщини, який видавав безпідставні відстрочки від мобілізації

В результаті суд визнав чоловіка винним. Він отримав три роки позбавлення волі, але ще може оскаржити вирок.

новини Львівщинивирок судувійна в Українімобілізація