«Ми будемо в росії»: у Казахстані засудили сім’ю, яка вимагала приєднання до РФ (ВІДЕО)

Отримали реальний термін ув’язнення

«Ми будемо в росії»: у Казахстані засудили сім’ю, яка вимагала приєднання до РФ (ВІДЕО)

У Петропавловську сімейна пара, яка пропонувала у соціальних мережах приєднати Північний Казахстан до російської федерації, отримала п’ять років колонії. Про це передає кореспондент "Sputnik Казахстан".

Суд розглянув кримінальну справу стосовно подружжя за частиною 2 статті 180 Кримінального кодексу (пропаганда порушення унітарності та цілісності Республіки Казахстан, недоторканності та невідчужуваності її території та дезінтеграції держави, вчинена групою осіб, з використанням мереж телекомунікації).

Як випливає з матеріалів справи, подружжя в соціальних мережах публікувало «соціально-небезпечні висловлювання, що тягнуть за собою політичні та соціальні ризики в частині збереження унітарності Республіки Казахстан» з приводу приєднання Північно-Казахстанської області Республіки Казахстан до російської федерації.

Подібні заклики вони висловлювали, зокрема, у додатку «Чат Рулетка» — популярному сервісі, що дозволяє спілкуватися за допомогою відеозв’язку з користувачами з усього світу.

«Вина подружжя у вчиненні інкримінованого ним діяння підтверджується матеріалами справи. Винність подружжя доведена, незважаючи на невизнання вини підсудними. До справи долучено відеозапис, на якому зафіксовано обставини скоєння кримінального правопорушення та за якою проведена комплексна судова психолого-філологічна експертиза».

Прокурор просив призначити підсудним покарання у вигляді 5 років ув’язнення кожному з них.

Підсудні провину не визнали та просили їх виправдати.

Тим часом, як зазначили у суді, за дане правопорушення, яке віднесено до категорії екстремістських злочинів, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. А згідно з частиною 6 статті 63 Кримінального кодексу умовного засудження за екстремістський злочин не застосовується.

«У зв’язку з викладеним суд визначив мінімальне покарання підсудним, визнаним винними у скоєнні тяжкого екстремістського злочину. Кожному з підсудних призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з відбуванням покарання в установі кримінально-виконавчої системи середньої безпеки», — заявили в суді.

Нагадаємо, президент Казахстану просто у вічі Путіну заявив, що не визнає так звані «республіки» Л/ДНР. 

судвійнаРФРосіяКазахстанновини Казахстанусепаратизм