Міністр фінансів заявив, що є лише один спосіб повернути 30 тисяч військовим

І він не всім сподобається

Міністр фінансів заявив, що є лише один спосіб повернути 30 тисяч військовим

Доплати бійцям ЗСУ у розмірі 30 тисяч гривень вдасться повернути тільки в разі підвищення податків. Про це в інтерв'ю Forbes заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, зазначивши при цьому, що іншого способу повернути виплати на даний момент не існує.

«Питання 30 000 грн – це не підтримка армії. Тому що систему мотивації має визначати військове керівництво. Коли йде популізм таких масштабів, які важко стримати, я не буду підбирати слова, кажучи, що, можливо, ми подумаємо й порахуємо. Неможливо це порахувати і неможливо це профінансувати. Це можливо зробити тільки в ніші зміни до закону про бюджет. Ціна питання на рік – 170 млрд грн», - заявив міністр. 

«Можна передбачити збільшення податків, в тому числі ПДВ на 4%, військовий збір – втричі. Тоді це можна профінансувати, інших варіантів не існує», – сказав Марченко, зазначивши при цьому, що зарплати військових, на відміну від бюджетного сектора, не фінансуються за рахунок міжнародної допомоги.

Читайте також: Резніков і Залужний проти законопроєкту про повернення 30 тисяч військовим.

«Тому, збільшуючи витрати на армію, треба розуміти наслідки таких кроків. Ніхто про це чомусь не думає, коли голосує», - підсумував глава Мінфіну.

ЗСУвійна в Україніукраїнські військовіМінфінподатокдоплати військовим