МОН скасовує іспити для вступу в університети через війну

Жодних іспитів для вступу до університету не буде

МОН скасовує іспити для вступу в університети через війну

Іспити для вступу до університетів скасовує Міністерство освіти і науки. Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі одного з телеканалів, пише «УНН».

Відомство напрацьовує механізм одноразового скасування вступу до вишів з ЗНО, ЄВІ (єдиним вступним іспитом) та ЄФВВ (єдиним фаховим вступним випробуванням) у 2022 році.

«Жодних іспитів для вступу до університету не буде. Під навалою російської агресії ми, разом із Комітетом ВР з питань освіти, вирішили запровадити одноразове скасування вступу до вишів за результатами ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ у 2022 році», — заявив Шкарлет.

Окрім цього, у МОН скасують ДПА для учнів 11-х класів. Раніше це зробили і для учнів 4-го та 9-го класів. Міністр освіти додав, що механізм із заміною іспитів опрацьовується та його оприлюднять найближчим часом.

“Зазначу, жодних іспитів університет самостійно не проводитиме. Це потрібно для того, щоб запобігти корупції під час вступу”, — підсумував Шкарлет.

Додамо, що після оголошення воєнного стану в Україні, Міносвіти рекомендувало освітнім закладам оголосити двотижневі канікули через вторгнення Росії.

хроніки війни в Україніосвіта освітній процес під час війни