МОН заблокувало видачу дипломів деяким студентам: кого це стосується

Студентам, які користувалися механізмом «польського вступу»

МОН заблокувало видачу дипломів деяким студентам: кого це стосується

МОН понад 450 студентам заблокувало замовлення документів про вищу освіту. Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки.

“Студенти, які з 2019 року користувалися механізмом «польського вступу» та уникнули складання ЗНО, наразі не отримають документи про вищу освіту, адже вони не відповідають вимогам Закону України «Про вищу освіту»”, – вказали у МОН.

Це неофіційна назва схеми, за якою студенти мали змогу обійти ЗНО. Спочатку вони зараховувались до іноземного закладу вищої освіти, вчилися там рік (можливо, навіть дистанційно), а після цього поновлювалися до українського ЗВО на старший курс.

Але у 2019 році було внесено зміни до Закону України «Про вищу освіту»: додали норму про те, що здобувачі освіти, які хочуть поновитися до українських ЗВО, мають виконати ті самі вимоги, що виконували студенти під час вступу на цю освітню програму в рік вступу.

У деяких закладах усе одно продовжували поновлювати студентів за цією схемою.

“Зараз ми не можемо допустити, щоб ці студенти отримали документи про здобуття вищої освіти, адже хочемо бути впевненими в їхній доброчесності та кваліфікованості. Саме тому після 4 років набуття чинності відповідною нормою закону МОН заблокувало понад 450 здобувачам замовлення документів про вищу освіту, що не відповідають вимогам Закону України «Про вищу освіту»”, – вказали у міністерстві.

Читайте також: в навчальному закладі прокоментували, як у них 13 років працював професор з фальшивими дипломами

Ці здобувачі “отримають можливість узяти перерву в навчанні та завершити здобуття освіти у наступному році, виконавши усі необхідні вимоги”.

Новини УкраїниМіносвітиМОНдипломдипломивидача документів про освіту