На Банковій назвали кількість загиблих українських військових від початку повномасштабного вторгнення росії

На Банковій назвали кількість загиблих українських військових від початку повномасштабного вторгнення росії

Радник глави Офісу президента заявив, що втрати України у війні з росією становлять до 13 тис. загиблих воїнів. Про це в етері 24 каналу Михайло Подоляк, 1 грудня.

«– Безумовно, пані Урсула помилилася — це очевидно. Тому вони видалили це відео, прибрали ці цифри, тому що у нас є офіційні оцінки Генерального штабу, є офіційні оцінки, які озвучує верховний головнокомандувач. Вони сягають від 10 до 12,5-13 тис. загиблих», – сказав він.

Подоляк визнав, що в української сторони є “більше втрат через поранення, бо їх завжди більше”.

Радник керівника ОПУ вважає, що кількість загиблих цивільних українців на окупованих територіях “точно не 20 тис.”, тому можна зрозуміти, що там цифра може бути суттєва.

Як свідчення про це Михайло Подоляк навів кількість масових поховань і катівень на тимчасово окупованих територіях України.

«– Ми кажемо на різних міжнародних майданчиках, що Росія воює не з військовими — там вона програє війну. Росія воює з цивільним населенням, особливо на окупованих територіях», – сказав він.

Раніше, 30 листопада, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що втрати України у повномасштабній війні з Росією становлять 100 тис. військових і 20 тис. серед цивільних.

Вона не уточнила, звідки ці дані. Згодом в Єврокомісії виправили цю заяву, видаливши цю частину в текстовій версії.

Зазначимо, що за даними Генштабу ЗСУ втрати противника на сьогоднішній день складають 90090 (+650) осіб.

Раніше Зеленський розповів про два варіанти закінчення війни

війна втрати Михайло Подолякзагинули українські військові