На Банковій заявили, що без перемоги Україна зникне за декілька років

Заява Михайла Подоляка

На Банковій заявили, що без перемоги Україна зникне за декілька років

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, чому українцям не можна зупинятися у війні проти РФ. Про це він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

«Ми не можемо собі дозволити повторно 2014 рік. Тому що тоді нас не буде. В такому випадку ми маємо розписатися у своєму безсиллі і сказати, що програли. Тому що без перемоги, без кордонів 1991 року і без наступної трансформації Росії, Україна зникне за декілька років. Люди не повернуться, грошей не буде, ніхто не підтримуватиме нас, нас будуть вбивати прямо на вулицях. Росія просто нас ненавидить. І за це приниження, якщо вона не програє і не відповідатиме юридично, Росія прийде сюди вбивати людей. Ми маємо це зафіксувати та закарбувати у свідомості всіх людей, хто навіть сьогодні сумнівається, чи треба нам йти до кінця: якщо хочете померти молодими, то не треба йти до кінця, якщо хочете бути героями, то треба йти до переможного фіналу», - сказав він.

Подоляк висловив свою думку щодо закликів сісти за стіл переговорів з Володимиром Путіним.

«Спочатку ми будемо говорити юридично, після цього покаяння багаторічне, а після цього будемо сидіти за столом переговорів і про щось домовлятися. Тому що зона демілітаризації, репарації нам потрібні. Але я хочу зазначити, що Орбану треба думати про те, якою буде репутація Угорщини після цієї війни. Треба було примудритися двічі зайти у ту ж саму річку, щоб тебе ненавиділи у всій Європі. Це виглядає дивно, але ми не можемо давати поради очільникам інших держав», - сказав Подоляк.

Раніше Зеленський розповів, як Україна звільнятиме Крим.

війнаРФРосіяОфіс ПрезидентаперемогаБанкова перемога ЗСУ