На Черкащині обурення через призов п’яних водіїв

П’яних та наркоманів не хочуть бачити у військо

На Черкащині обурення через призов п’яних водіїв

У Черкаському ТЦК вважають, що армія не є виправною колонією, тому запевняють, що порушників прискіпливо «фільтрують» перед відправкою до лав ЗСУ. Про це повідомляє "Про все".

Раніше, в мережі опублікували обурення тим, що у Черкасах призивають людей, яких затримали в стані наркотичного та алкогольного сп’яніння.

«Загалом, не так багато подібних осіб отримують повістки. Вручають їх порушникам комендантської години та тим, кого впіймали нетверезим за кермом. Але тих, хто пішов у військо з такого контингенту, дуже мало. Більшість не проходять за станом здоров’я, або, що гірше, раніше несли кримінальну відповідальність. Але їх ніхто не відпускає просто так. Ними займаються правоохоронні органи.

Ми розуміємо, коли військові обурюються, аби на війну не відправляли таких неблагонадійних громадян. Тим більше, той відсоток, який все ж потрапляє до армії, не обов’язково воюватиме. Їх можуть залучати до іншої корисної роботи. Це залежатиме від спеціальності порушника. Але поповнювати стрій потрібно», — розповіла речниця Черкаського ТЦК Аліна Кривошея.

У перші дні війни йти воювати дозволяли охочим, які відбували покарання у в’язницях, їм обіцяли амністію. Нині така практика вже не застосовується.

Нагадаємо, мобілізація: хто може вручити повістку.

призоввійнаРФРосіяпризовникиновини Черкащини