На Івано-Франківщині у продовольчому сховищі військової частини виявили зіпсуте м’ясо для військових на суму 1 млн грн (ФОТО)

Зіпсувалося майже 8,5 тонн яловичини

На Івано-Франківщині у продовольчому сховищі військової частини виявили зіпсуте м’ясо для військових на суму 1 млн грн (ФОТО)

Працівники ДБР за сприяння військової контррозвідки СБУ повідомили про підозру начальниці продовольчого сховища однієї з військових частин на Івано-Франківщині, через недбалість якої зіпсувалося майже 8,5 тонн яловичини вартістю понад 1 млн грн, повідомляє Теруправління ДБР у Львові.

Як зазначається, м'ясо, яке призначалося для харчування військових, помістили до морозильної камери у листопаді 2022 року, а у січні виявили, що воно зіпсувалося, бо температура була значно вищою, ніж передбачено умовами зберігання.

Посадовиця мала б контролювати температурний режим і помітити збої в роботі техніки, проте неналежно виконала свої обов’язки.

Начальниці продовольчого сховища повідомлено про підозру в недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України.) Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Під час досудового розслідування завдані збитки були повністю відшкодовані.

За інформацією Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Західного регіону, повідомлено про підозру штаб-сержантці Національної гвардії України. На цей час вирішується питання про обрання для службовиці міри запобіжного заходу.

Як повідомлялося, ДБР навідалося до «ділків», які продали військовим яйця по 17 грн.

ДБРНовини Івано-ФранківськвійнапрокуратураUkraineм'ясохарчування військовихпродовольче сховище