На Львівщині до сільських осель прибився голодний дикий лісовий кіт (ВІДЕО)

В Україні налічується близько 400 особин, дикого кота нелегко зустріти навіть у лісі

На Львівщині до сільських осель прибився голодний дикий лісовий кіт (ВІДЕО)

На Львівщині бажання знайти їжу примусило рідкісного лісового кота прийти до селян.

Як повідомляється на сторінці Національного природного парку «Бойківщина», на обійстя мешканця с. Либохора завітав непроханих гість — кіт лісовий, якого сніжна зима загнала ближче до людських осель. Небайдужі мешканці села долучилися до рятувальної операції щоб повернути лісового мешканця у дику природу.

Лісовий кіт — це дрібний хижак занесений до Червоної книги України, що нагадує всім знайому домашню кішку. Але досвідчений біолог і мисливець побачить малопомітні риси, що відрізняють пухнатого домочадця від здичавілого родича. В Україні цього виду налічується 300–400 особин.

Лісові коти переважно ведуть нічний спосіб життя. В основу раціону хижака входять дрібні гризуни, птахи, комахи, змії, а в прибережних мешканців ще й риба.

Свої житла облаштовують у чагарниках, кореневищах дерев, старих норах інших тварин. З людьми намагаються не контактувати, тому дикого кота нелегко зустріти в лісі. Однак, у холодні часи можуть поселитися ближче до людини — біля сіл. Лісовий кіт у найкращому випадку може ловити гризунів, а може і полювати на домашню птицю.

Львівновини Львовалісовий кітхижакЛибохора