На Львівщині двоє «ухилянтів» опиняться на лаві підсудних

Не пощастило

На Львівщині двоє «ухилянтів» опиняться на лаві підсудних

На Львівщині двоє чоловіків з інших областей України пред’явили у пункті пропуску через кордон підроблені документи про інвалідність. Про повідомили 8 червня у відділі комунікації Нацполіції.

«У пункті пропуску «Мостиська» затримали 32-річного мешканця Запоріжжя. Чоловік надав прикордонникам підроблену довідку медико-соціальної експертної комісії. Правоохоронці встановили, що затриманий знайшов бланк довідки в Інтернеті і самостійно вніс туди дані про інвалідність ІІ групи з дитинства», — йдеться у повідомленні.

Також у пункті пропуску «Шегині» прикордонники затримали 21-річного киянина, який підробив пенсійне посвідчення, посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії.

«Хлопець вніс в них неправдиві дані про інвалідність, непридатність до військової служби та зняття з військового обліку», — додали в поліції.

Правоохоронці повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (підроблення та використанні завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до двох років за ґратами. Досудові розслідування звершені, обвинувальні акти скеровані до суду.

Нагадаємо, раніше суд Львівщини виніс вирок двом «ухилянтам» від військової служби.

новини Львова Львів кримінал