На Львівщині грибник уполював білі трюфелі (ФОТО)

Вартість знахідки близько 800 євро, але продавати не буде…

На Львівщині грибник уполював білі трюфелі (ФОТО)

На Львівщині, 13 червня, мешканець Старого Самбора Микола Мартич неподалік своєї оселі знайшов два дуже дорогі гриби — білі трюфелі. Вага обох — 200 грамів, повідомляє «Голос Прикарпаття».

Чоловік каже, що три роки тому випадково знайшов такі на своєму обійсті, коли косив. Тепер щороку дивиться ці місцини і за сезон зриває з два-три рази.

«Є ще третій, але я залишив його, хай росте, щоб подивитися, яким буде.  Сьогодні говорив з мамою по телефоні, а вона спитала, чи дивився я вже чи виросло серце (так ще називають цей гриб), бо після ливневого дощу мали б прорізатися. Я пішов — є!», — розповідає Микола Мартич.

Пан Микола знає, що гриби ці дуже дорогі. Та продавати не збираються, хоча було б цікаво. Їх почистили, порізали і будуть споживати. Минулого року навіть пробували сушити. Кажуть, дуже оригінальний смак.

«Я колись в дитинстві в селі їх часто збирав, як і всі. У лісах Старосамбірщини цих грибів було дуже багато. Ну, раз тепер така цінність — то нам пощастило. Навіть ходити далеко не треба», — жартує грибник.

Фото: "Голос Прикарпаття"

Довідково. Білий трюфель ціниться більш високо на ринку, ніж знаменитий чорний. Ціна на білий стартує від 400 євро за 100 г, цей гриб багатший за чорний хімічним складом — має набагато більше мікроелементів.

Новини ЛьвівСтарий Самбірбілий трюфельгрибник