На Львівщині затримали тік-токера, який викладав у мережу рух української військової техніки

Спецслужби затримали 28-річного мешканця області

На Львівщині затримали тік-токера, який викладав у мережу рух української військової техніки

Спецслужба викрила мешканця регіону, який опубліковував відео про рух військової техніки. На сторінці у «Тік-Ток» він розмістив матеріали, які дають можливість ідентифікувати на місцевості переміщення колони ЗСУ та встановити вид і кількість озброєння, повідомляє СБУ.

Оперативники миттєво встановили особу та затримали злочинця. Для мінімізації шкоди відео із соцмереж було миттєво видалено.

Зараз йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скеровано до суду.

«Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 28-річного чоловіка за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення Збройних Сил України, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у квітні поточного року обвинувачений на своїй особистій сторінці у соціальній мережі «TikTok» опублікував відео про рух української військової техніки. Відеозапис давав можливість ідентифікувати на місцевості переміщення колони Збройних Сил України, встановити вид і кількість озброєння», — повідомляє прокуратура Львівської області.

Новини ЛьвівЗСУ війна в Українівійськова технікатік-токstoprussiaсоціальна мережа