На Львівщині змії покусали двох дітей (ФОТО)

Біля церкви та неподалік власного дому…

На Львівщині змії покусали двох дітей (ФОТО)

На Львівщині від укусів змій постраждали двоє дітей, повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Як зазначається у повідомленні, від укусів змії тут лікують двох підлітків із Львівщини.  Цьогоріч уже четверо дітей до 18 років звернулись до Центру після укусу плазунів.

17-річний мешканець Яворівського району зазнав нападу плазуна неподалік власного дому - йшов на пасовище, коли змія вискочила із трави і вкусила у ногу. Спочатку розгубився, бо досі у їхньому селі таких випадків не траплялось. Вдома батьки викликали швидку, навіть виїхали назустріч медикам автівкою.

«Потрібно було діяти швидко, адже у хлопця розвинулась важка анафілактична реакція - з'явились набряки дихальних шляхів, повік, блювання. У швидкій хлопцю ввели адреналін, і це врятувало йому життя», - розповів лікар-анестезіолог Центру Максим Ковальов.

13-річного Юліана зі Стрийщини змія вкусила у руку. Хлопчик сперся рукою на лавку поблизу церкви, не помітивши плазуна. Підліток відкинув її і побіг до батьків. Мама Юліана фельдшер, тож чітко знала, як діяти - знерухомити кінцівку, обробити рану проточною водою чи антисептиком, накласти лід і звернутись за спеціалізованою медичною допомогою.

Старшого брата Юліана кілька років тому також лікували від зміїного укусу. Мама хлопців каже, що у їхньому районі це часто трапляється, а цього року уже кілька людей звертались до неї після укусів змій.

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Читайте також: кияни у пральній машинці виявили змію.

Максим Ковальов розповів, що уже четверо дітей отримували медичну допомогу у Центрі після зміїних укусів - усі перебували у стані легкої та середньої важкості. Загалом до 20 пацієнтів з такими проблемами щорічно звертається до наших фахівців.

зміядітиНовини Львівукус зміїновини Стрийновини ЯворівплазунЗахідноукраїнський дитячий медичний центр