На Львівщині судитимуть лікаря, недбалість якого призвела до смерті пацієнта

На Львівщині судитимуть лікаря, недбалість якого призвела до смерті пацієнта


На Львівщині слідчі повідомили про підозру лікарю, недбалість якого призвела до смерті пацієнта. Про це сьогодні повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.


За невиконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, лікарю загрожує до двох років позбавлення волі.




«Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 38-річний мешканець Львівського району, лікар-хірург однієї з районних лікарень, недооцінив стан 23-річного пацієнта, який звернувся до медзакладу, не забезпечив належного обстеження, не госпіталізував його та не надав необхідної медичної допомоги, внаслідок чого пацієнт невдовзі помер від ускладнень», — йдеться у повідомленні поліції.

Слідчі відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи повідомили лікареві про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.



Додамо, що санкція статті передбачає покарання — позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до п’яти років, або виправні роботи на термін до двох років, або обмеження волі на термін до двох років, або позбавлення волі на той самий термін.


Досудове розслідування триває.