На Львівщині водіїв громадського транспорту перевірять на дотримання протиепідемічних заходів безпеки

На Львівщині водіїв громадського транспорту перевірять на дотримання протиепідемічних заходів безпеки

Перевізникам наголошують на дотриманні заходів безпеки під час перевезень пасажирів в період карантину. З середини жовтня проводитимуть перевірки водіїв транспортних засобів. Водіям нагадують, що 21 вересня на території Львівської області рішенням обласної комісії встановлено «жовтий» рівень  епідемічної небезпеки поширення коронавірусу.

«Підприємства у галузі перевезень пасажирів зобов’язані дотримуватись вимог головного санітарного лікаря, зокрема проводити ранковий  скринінг працівникам та не допускати до роботи тих, у кого температура 37 і вище. Також у водіїв та пасажирів повинні бути наявні засоби індивідуального захисту. Категорично заборонено перевозити пасажирів без масок.  Після кожного рейсу здійснювати вологе прибирання транспортних засобів, використовуючи засоби з антибактеріальною дією”,зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА Степан Рудницький.

Начальник управління Патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко наголосив, що  за недотримання протиепідемічних заходів перевізниками та пасажирами передбачена адміністративна відповідальність.

«Якщо водій проігнорував вимоги в період дії карантину, той його мають право притягнути до адміністративної відповідальності. Штраф від 17 до 34 тисячі гривень. Також, якщо пассажир у салоні транспорту перебуває без маски, не реагує на водія і його вину доведуть, його теж можуть притягнути до адмінвідповідальності. Сума штрафу від 510 гривень»,додав Роман Пилипенко.

Окрім того, Степан Рудницький акцентував, що по п’ятницях  у приміщенні АС-2, що на вулиці Липинського працює пункт вакцинації.

Також він повідомив, що минулого тижня, рівень вакцинації у колективах, які здійснюють транспортні перевезення становив 23 % і закликав працівників активніше долучатись до вакцинальної кампанії, аби вберегти себе та не наражати на небезпеку інших.