На Львівщину з’їдуться музейники зі всієї України

На Львівщину з’їдуться музейники зі всієї України

Музей де експонуються меч вікінгів, поховання германського короля, найдавніший смайлик, дарунки римських вельмож, один з трьох відомих свебських казанів, речі  трипільської культури — 23–24 вересня святкує своє 30-ліття.

Як повідомив «Варті1» директор КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» Ігор Тимець, 23–24 вересня Історико-краєзнавчим музеєм заплановано проведення ряду заходів з нагоди святкування, зокрема, науково-методичний семінар «Музей: минуле, сучасне, майбутнє» в якому візьмуть участь відомі науковці та музейники України.

Також урочистості з нагоди святкування передбачають відкриття двох виставок, презентацію фотоальбому «Галичина ХХ ст. у світлинах Юліана Дороша», щорічного видання «Наукові студії» та погашення ювілейної марки, а також огляд оновленої експозиції.

Довідково. Історико-краєзнавчий музей створено рішенням Винниківської міської ради в 1991 р., постійно діючу експозицію відкрито у вересні 1994 р., а 1996 р. музей отримав статус обласного державного.

Щорічно КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» спільно з науково-дослідними установами України та Польщі проводить археологічні дослідження.

Музеєм розроблено новий туристичний маршрут«Глинянським шляхом», який об’єднає нові цікаві та перспективні музейні об’єкти, зокрема у відділах музею: Музеї ткацтва та килимарства у м. Глиняни та «Панській садибі у с. Журавники». Крім того, колектив музею розпочав роботу над реалізацією нового туристичного маршруту «Невідомі палаци Львівщини».

На сьогодні музейні фонди налічують понад 80 тисяч експонатів, щороку музейна збірка поповнюється новими музейними предметами.